V Humennom a okolí pribudol nový systém odkanalizovania

20.10.2008 Humenné

Humenné 20. októbra (TASR) - Nový systém odkanalizovania a čistenia odpadových vôd v Humennom a v regióne horného Zemplína odovzdala v týchto dňoch do užívania Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS), a. s. , Košice.
Na nový zberač čistiarne odpadových vôd (ČOV) v Humennom sa tak napoja aj štyri okolité obce. \"Zvýši sa tak ochrana životného prostredia a podstatne sa zlepší kvalita podzemných vôd, \" uviedol dnes pre TASR primátor Humenného Vladimír Kostilník. Dodal, že na realizáciu projektu v hodnote 18 miliónov eur (zhruba 545 miliónov Sk) prišli financie aj z Kohézneho fondu z rozpočtu Európskeho spoločenstva a zo štátneho rozpočtu.
V rámci prvej etapy projektu pribudol kanalizačný zberač medzi ČOV v Humennom a Ľubišou. Neskôr vznikli nové kanalizačné systémy v Lackovciach, Kochanovciach, Veľopolí a Ľubiši s napojením jednotlivých domov na spomínaný zberač ČOV v okresnom sídle. Druhá fáza projektu obsiahla rekonštrukciu kanalizačných systémov v Kudlovskej, Jasenovskej, Sninskej a Gaštanovej ulici v Humennom.
 

Vyberte región